yeniden entegrasyonu teşvik etmek için Torino’daki eğitim 4.0, Stem ve e.DO Öğrenim Merkezi

abastard

New member
İtalya’da ilk kez hapishane, Robotik, otomasyon sistemleri ve programlama dilleri konularına odaklanan son derece yenilikçi ve uzmanlaşmış eğitimin kahramanı ve alıcısı oluyor. Aslında, Torino’daki ‘Lorusso e Cutugno’ hapishanesinde, Torino Şehri tarafından finanse edilen bir proje başlamış olup, STEM konusunda eğitim almış, yani kalan cezaları 24 aydan fazla olmayan mahkumların ‘istifa edilmesini’ amaçlamaktadır. disiplinler (özellikle Matematik, Robotik ve Programlama), endüstriyel robotların kullanımı ve programlanması, kodlama ve robotik kaynak.

Torino Belediyesi Cezaevi Sistemi Çalışma ve İlişkilerden Sorumlu Meclis Üyesi Giovanna Pentenero şöyle açıklıyor: “Bu aylardaki faaliyetlerimizde, cezaevinde kalmayı, tutukluluğun o dönemde parantez içinde yer aldığı anayasal ilkeye göre değerlendirmeye çalıştık. Şehir olarak sunmayı planladığımız hizmetlerin yanı sıra eğitim açısından da amaç, erkeklerimiz için hâlâ çok yüksek olan suç tekrarı yüzdesini azaltmak için ‘dışarıdaki’ hayata hazırlanmak. İçerideki çalışmaların, insanların içeri girdiklerinden daha iyi bir şekilde ayrılmalarını sağlamak, mümkün olduğu kadar nitelikli ve çağımıza uygun bir eğitim, mesleki ve insani eğitimle istediğimiz ve başarmamız gereken bir hedeftir.”

Proje, elli yıldır ceza infaz kurumları bünyesinde faaliyet gösteren ve mahkûmlara işe yeniden entegrasyonları için kullanılabilecek zengin beceriler kazanmalarına olanak tanıyan profesyonel eğitim fırsatları sunan Casa di Carità Arti e Mestieri Vakfı tarafından yürütülüyor. ve sosyal. Eğitim Direktörü Martino Zucco Chinà’nın açıkladığı gibi, “Bu projenin zorlu unsuru, eğitim ve çalışma geçmişleri marjinallik gibi risk faktörleriyle karakterize edildiğinde bile mahkumların topluma yeniden entegrasyonunu teşvik edecek son derece uzmanlaşmış becerilerin edinilmesine yatırım yapmaktır.” sosyal. Bu şekilde cezalandırma zamanı, özgür bir vatandaş olarak onurlu bir gelecek için gerçekten bir fırsat ve fırsat haline gelir”.

Nitelikli teknik ortak, Eğitsel Robotik alanında lider olan ve bir e.DO Öğrenim Merkezi ve sınıf eğitimi için eğitim paketleri sağlayan ve ayrıca öğretmenlerin hazırlanmasıyla ilgilenen Comau Academy’dir. Comau Akademisi direktörü Ezio Fregnan şunu belirtiyor: “Bizim için okullar, şirketler ve kurumlar dünyasını birleştiren ve Comau’nun yerel alanda becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunmasına olanak tanıyan bir eğitim ekosisteminin parçası olmak çok önemli. yeni sosyal ve profesyonel yeniden entegrasyon fırsatları yaratmak”.

Deneysel proje geçen Temmuz ayında başladı ve Aralık ayında sona erecek. Katılımcılara, sosyal ve işe yeniden entegrasyon için gerekli ‘vatandaşlık becerilerini’ ve sosyal becerileri etkinleştirme yolunda eşlik edilir. Ayrıca, tamamen aktif nüfusa geri dönmeye hazırlanan ilgili kişiler, Robotik ve Otomasyon dünyasında sağlam temeller geliştirme fırsatına sahip olacak ve meydana gelen teknolojik değişikliklere uygun bir istihdam edilebilirlik profili elde edecek.

‘Lorusso e Cutugno’ direktörü Elena Lombardi Vallauri’nin altını çizdiği gibi, katılım ve yoksulluk ve sosyal ötekileştirmeyle mücadele süreçlerini destekleyen önemli bir girişim: “İş bulmanızı sağlayan eğitim kursları, en gerekli cevaplardan biridir. Tutuklu kişilerin ihtiyaçları. Cezanın infazından sonra cezaevinden ayrılmak, yeni bir zorluk anı değil, bir kefaret anı olmalıdır. Hem öğrenme hem de ilgi ve işbirliği açısından mükemmel sonuçlarla ilerleyen kurs, Bu nedenle, beklenen işe yerleştirmelerle zenginleştirilecek mükemmel bir teklif onaylandı”.