“Yönetici yetiştirme kültürü için yapılması gereken daha çok yol var”

abastard

New member
“Şirketlerin yönetici eğitimine yaptığı yatırımlar, 2019’dan 2022’ye kadar %20’lik bir büyüme ile keskin bir şekilde artsa da, yönetici eğitimi kültürünü üretken dokumuzda pekiştirmek için daha gidilecek çok yol var.” öyle diyor Fondirigenti genel müdürü Massimo Sabatini, 12 ve 13 Mayıs tarihlerinde Floransa’da düzenlenen 52. AIDP ulusal kongresi vesilesiyle.

“Aslında, aynı zamanda bir boyut sorunu olan ‘boyutsal bir soru’ açık kalmaktadır. yönetsel büyüme”, diye devam ediyor Fondirigenti’nin genel müdürü. “Aslında, kaynakların %70’inden fazlası büyük şirketler tarafından kullanılıyordu ve yalnızca üçte biri, bunlardan tam anlamıyla yararlanma mücadelesi veren orta ölçekli ve küçük şirketler tarafından kullanılıyordu. Tam da bu nedenle, Fondirigenti olarak, ön analizlerimizden ortaya çıkan kanıtlardan yola çıkarak bilgi, veri, iyi uygulamalar, know-how toplayarak, eğitim teklifini şirketlerin gerçek ihtiyaçlarına göre hedeflemek için özel eylemler uyguluyoruz” diye devam ediyor. .

“Sadece eğitim planı finansman faaliyetlerimize ilham vermek ve kalibre etmek için değil – devam ediyor – aynı zamanda özellikle daha az yapılanmış şirketlerde eğitim kültürünün yaygınlaştırılması ve bunun ülkemiz için stratejik rolünün yansıtılması. Bu taahhütte, bir yandan sürekli diyalog sayesinde eğitimi şirket için stratejik bir varlık haline getirmeye çağrılan insan kaynakları yöneticileri başta olmak üzere şirketteki ana inovasyon oyuncuları ile sinerji içinde hareket etmek gerekir. diğer yandan, işbirlikçilerinin becerilerini geliştirmede daha fazla sorumluluk üstlenme konusunda hat yöneticilerinin bir ortağı olmak için üst yönetim ile insan sermayesine yatırım yapmanın faydaları konusunda. Ayrıca bu eylem sayesinde, sistemik bir bakış açısından, ‘eğitimi’ nitelendirmek için çabalarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz, böylece rekabet edebilirliği desteklemek için ana politikaların giderek daha etkili bir kolaylaştırıcı faktörü haline geliyor”, diye sözlerini bitiriyor.