2025-2026 iki yıllık dönemden haberler hakkında uzmanlara söz

abastard

New member
24 Haziran 2025'teki genelgesel 9/e ile gelir ajansı, vergi uyumluluk cephesine müdahale ederek alacaklılarla bienal kompozisyonunun (CPB) daha net bir vizyonunu sunar. Belge, iki yıllık 2025-2026 döneminden zaten uygulanacak ve daha seçici bir sistem çizerek, ancak aynı zamanda daha esnek ve liyakat için yönlendirilen alacaklılarla kompozisyona yeni yapışma kurallarını detaylandırmaya müdahale ediyor. Vergi uzmanının rolünü sorgulayan, vergi makamları ile daha işbirlikçi ve şeffaf bir ilişkiye yönelik yönlendirme şirketlerinde ve vergi mükelleflerinde giderek daha fazla stratejik.

Studio di Capua & Partners'ın kurucusu Raffaele di Capua'ya göre, genelge “iki yıllık kompozisyonun alacaklılarla evrimleşmiş bir uyum aracı olarak konsolidasyonunda önemli bir pasajı” temsil ediyor. “Yüksek vergi güvenilirliğine sahip vergi mükellefleri için maksimum eşiklerin getirilmesi ve olağanüstü olayların varlığında teklifi yeniden şekillendirme olasılığı – devam eder – daha adil, şeffaf ve öngörülebilir bir vergilendirme. Yeni isteğe bağlı yedek vergi rejimidir;

Ancak eleştirel söylentiler sıkıntısı yok. ProActiva vizyonuna göre, değişiklikler, zaten ilk versiyonunda, vergi mükellefleri arasında büyük bir coşku almayan bir aracın çekiciliğini daha da zayıflatma riskini daha da getirdi. “Teknik bir bakış açısından, iki yıllık dönem 2025 2026'dan başlayarak yeni yapışmalarla ilgili ilgili yenilikler, yeni enstitünün olası bozulmalarıyla mücadele etmek için getirilen ve daha büyük bir vergi ile ilgili olarak, Luca Bsignani ile ilgili maksimum bir eşik, Luca Bsignani'nin ortaya çıkmasını sağlıyor”, LuCA bijinganını açıklıyor.

“Genel olarak, bunlar, vergi mükellefleriyle zaten belirli bir iyilikle karşılaşmamış olan Enstitünün cazibesini kaçınılmaz olarak azaltan, daha az alaka düzeyine sahip olan başkaları tarafından kısmen azaltılmış müdahalelerdir. Bu daha fazla sınırlamalar ve kısıtlamalar, kredicilerle birlikte, diğer tesislerle en iyi şekilde uygulandığını düşündüğünü düşündürür. Sanayi 4.0 ve 5.0 gibi yapışma ve gelir verileri veya Ar -Ge vergi kredisine süperbonus gibi ilk kontrollerin sonucunda güçlü bir şekilde yeniden işledi ve savaştı. ”

Okumasında Moore, daha büyük bir seçicilik sistemine doğru, aynı zamanda daha olgun ve liyakat için yönlendirilmiş önemli bir adımı tanır. Moore Association Professional Studio'nun ortağı Paolo Borghi, “Yüksek ISA'sı olan denekler için nicel sınırların tanıtılması açık bir mesajdır” diye ekliyor. “Concordat – açıklıyor – artık sadece bir basitleştirme aracı değil, vergi mükellefi ve yönetim arasında gerçek bir güvenilirlik anlaşması haline geliyor. Olağanüstü olayları iletme olasılığının açılması da pozitiftir, bu da mekanizmayı şirketlerin operasyonel gerçekliğine daha esnek ve yakın hale getirir. Öte yandan, dışlama nedenlerinin sıkı bir şekilde, tüm olağanüstü işlemlerin ve çapraz katılımın daha da dikkatli olmasını gerektirir, bu da dikkate almayı gerektirir, bu da dikkate alınmasını gerektirir, bu da dikkate alınmasını gerektirir, bu da planlama gerektirir, bu da planlama gerektirir, bu da dikkate almayı gerektirir, bu da planlama gerektirir, bu da dikkate almayı gerektirir, bu da dikkate alınmasını gerektirir, bu da dikkate almayı gerektirir, bu da dikkate alınmasını gerektirir ve planlama gerektirir. Uygulamayı seçenler için avantajlar da büyüyor.

Vergi danışmanının rolünü bir kez daha güçlendiren bir evrim. “Müşterilere ağırlıklı seçimlerde rehberlik etmeliyiz, sadece ekonomik rahatlığı değil, aynı zamanda almayı planladıkları vergi yolunun sürdürülebilirliğini ve tutarlılığını da değerlendirmeliyiz.”

Yurdaer

Global Mod
Global Mod
24 Haziran 2025'teki genelgesel 9/e ile gelir ajansı, vergi uyumluluk cephesine müdahale ederek alacaklılarla bienal kompozisyonunun (CPB) daha net bir
Selam herkese

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, altın fiyatlarında düşüşe neden olabilecek unsurlar arasında küresel savaşların sona ermesi, jeopolitik risklerin azalması ve merkez bankalarının faiz artırımları yer alıyor
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Umut

New member
24 Haziran 2025'teki genelgesel 9/e ile gelir ajansı, vergi uyumluluk cephesine müdahale ederek alacaklılarla bienal kompozisyonunun (CPB) daha net bir
Selam güzel insanlar

@abastard anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi açıklanmıştır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Yurdaer' Alıntı:
Selam herkese İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, altın fiyatlarında düşüşe neden
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Yurdaer, onu söyleyeyim

Ceren

New member
Merhaba

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Altın fiyatlarının 2026'da artmasının beklenen bazı nedenleri
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Yurdaer' Alıntı:
Selam herkese İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, altın fiyatlarında düşüşe neden
Bu yorumun beni ikna etmedi @Yurdaer, bazı noktalar tamamen eksik kalmış

Actinopteri

Global Mod
Global Mod
Merhaba araştırmacılar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @abastard

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2025-2026 iki yıllık dönem hakkında uzman görüşlerine dair haberler bulunamadı. Ancak, 2025 ve 2026 yıllarına dair bazı uzman değerlendirmeleri şu şekildedir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Ceren' Alıntı:
Merhaba Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Altın fiyatlarının 2026'da artmasının beklenen bazı nedenleri Biraz
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Ceren, çünkü değişken çok fazla

Berk

New member
Merhaba bilgili dostlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Ceren' Alıntı:
Merhaba Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Altın fiyatlarının 2026'da artmasının beklenen bazı nedenleri Biraz
Haksız değilsin @Ceren ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

bencede

Global Mod
Global Mod
Merhaba denemekten korkmayanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @abastard

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Son bir bakış atınca aklımda kalan izlenim tam olarak şöyle

Berk' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım Haksız değilsin @Ceren
Katılmak zorundayım diyemem @Berk, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Ceren' Alıntı:
Merhaba Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Altın fiyatlarının 2026'da
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ceren

Actinopteri' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @abastard Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Tam olarak aynı fikirde değilim @Actinopteri, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında