8 Mart, Piras (Uiltec): “Müzakere ederek, hala eşit fırsatlara sahip olmayanların sesi olun”

abastard

New member
“Sesi olmayanlara ses verme sorumluluğumuz var ve pazarlık aynı zamanda genel olarak hakları tanımlamanın bir yolu, özellikle de işgücünün yüzde 12’sini ve ne yazık ki birçok imalat sektöründe daha da azını temsil eden kadınlar için. . Bu anlamda, gerçek bir özgürleşme değişikliğini yönlendirecek çok az kişiyiz, ancak bu dönüm noktası, özgürlüğün kırılgan bir fetih olduğunun her gün güçlendirilmesi gerektiğinin farkındalığıyla mümkündür. Uiltec’in genel sekreteri Daniela Piras, bugün sendikanın ulusal genel merkezinde düzenlenen ve moderatörlüğünü organizasyon sekreteri Andrea Bottaro’nun yaptığı, Uluslararası Kadın Hakları Günü vesilesiyle ‘Kadının Özgürlüğü’ başlıklı seminerin çalışmalarını sonlandırdı. Gün.

Etkinliğe sırasıyla konfederal Uil ve ulusal Uiltec’in Eşit Fırsatlar departmanı koordinatörleri Sonia Ostrica ve Elena Dejas katıldı. Ostrica, bu günde kadınların “çiçeklerden çok saygın erkekleri” tercih ettiğini ve “kuvvetle ataerkil ve şovenist” olmaya devam eden bir toplumda “düzenleyici gerekliliğin eşit fırsatlar, yani insanlar arasında eşitlik için tek bir yüz sunduğunu” yineledi.

Dejas, İtalya’daki İran Demokratik Kadınlar Derneği Başkanı Shahrzad Sholeh tarafından gönderilen ve İran’da “kadınların İslam Cumhuriyeti’nin gücüne karşı başkaldırılarında yalnız olmadıklarını, kocaları, çocukları ve öğrencileri tarafından desteklendiklerini” yineleyen mesajı okudu. hak mücadelesi herkesi ilgilendirir”.Roma’daki Belarus toplumu aktivisti ve Ukraynalı ve Belaruslu mültecileri ağırlamakla meşgul olan Yuliya Kaspiarovich’in ifadesi aynı tondadır: “Beyaz-kırmızımızı taşıyarak Ukrayna halkını desteklemeye devam ediyoruz. -beyaz bayrak.Diğer diasporaların gösterilerine de katılıyoruz.Acılarını paylaşıyoruz.Çünkü protestolara yönelik baskının neler getirdiğini biliyoruz.”


Beyaz Rusya’da sendikacılar da dahil olmak üzere birçok kadın hapsedildi. Beyaz Rusya dışında bulunan ve Lukashenko rejimine karşı aktif bir tavır alan her birimiz -diye devam etti Kaspiarovich- riskleri ve olası sonuçları hesaba katmalıyız. Bugüne kadar sevdiklerimizi ve arkadaşlarımızı bulmak için eve gidemiyoruz; İsimlerimiz kara listeye alınıyor ve bazılarımızın aileleri ziyaret ve tehditler alıyor. Ve yakında Beyaz Rusya’nın özgür olacağına inanıyoruz”. Daniela Piras, “İslam Cumhuriyeti’nin ifade ettiği diktatörlüğe karşı kadın ve erkeklerin birlikte hareket ettiği” İran’ın geleceğiyle ilgili olarak bu görüşü paylaştı.

Etkinliğin sonunda hazır bulunanlara boş sayfaları olan bir defter dağıtıldı: “Fabrikalarda toplayacağımız hikayelerle doldurmak için bir yılımız var – Uiltec liderinin altını çizdi –; ayrımcılığa uğradığını hisseden ve olayı bildirmeye gücü olmayan kişilerin ifadeleri; Anonimliği garanti eden yazıya dökülecek deneyimler, aynı zamanda sendikanın fırsat eşitliğinin korunması lehine neyi başaramadığını da temsil eder. 8 Mart’ta o defter beyaz bir kağıda, herkese eşit hakları garanti eden doğru uyarıya dönüşecek. Kadın doğasının onu ifade etmeyenlerle bir arada var olabileceği güvenli bir yaşam özgürlüğüne sahip olması gereken kadınlardan başlayarak”.