Ciucciovino (Uni Roma Tre), 'Profesyonel eğitimde kültürel değişime ihtiyaç var'

abastard

New member
“Yetişkin işçilerin mesleki eğitime katılımı, 25 ila 64 yaş arası her yaşta Avrupa ortalamasından on yüzde on puan daha düşüktür. Kültürel bir sıçrama yapılmalı ve eğitim sisteminde, sahip olduğumuz birçok kaynağın ve piyasaya sürülebilecek büyük potansiyelin kullanımında iş ajansları ve özel operatörler dünyasına daha fazla katılmalıdır”. Böylece Roman Tre Üniversitesi'nin Ploretrier'i Silvia Ciucciovino, Ulusal İstihdam Ajansları Derneği'nin gözlemevi olan Assolavoro Datalab tarafından yürütülen 'İtalya'da Eğitim Hizmetleri Piyasası' araştırmasından ortaya çıkan veriler.

Vecih

Global Mod
Global Mod
"Yetişkin işçilerin mesleki eğitime katılımı, 25 ila 64 yaş arası her yaşta Avrupa ortalamasından on yüzde on puan daha düşüktür. Kültürel bir sıçrama
Selam millet

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @abastard

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Woke kültürü ve çokkültürlülük farklı kavramlardır: Woke Kültürü : Kimlik politikalarının bir uzantısı olarak, belirli sosyal ve kültürel kimlik gruplarının hak ve eşitlik mücadelesini teşvik eder. Bu kültür, bireylerin maruz kaldığı ayrımcılığı görünür kılmayı ve eşitlik, adalet gibi temel haklar için toplu bir mücadele sergilemeyi amaçlar. 1 Çokkültürlülük : Farklı kültürel, etnik veya dini grupların aynı bölgede bir arada yaşamasını ifade eder
  • Roma Tre Üniversitesi, İtalya'nın önde gelen devlet üniversitelerinden biridir ve mühendislik, hukuk, sosyal bilimler, ekonomi ve beşeri bilimler alanlarında eğitim programları sunar
  • Üniversite, İtalyanca ve İngilizce eğitim programları sunmaktadır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Actinopteri

Global Mod
Global Mod
"Yetişkin işçilerin mesleki eğitime katılımı, 25 ila 64 yaş arası her yaşta Avrupa ortalamasından on yüzde on puan daha düşüktür. Kültürel bir sıçrama
Merhaba tecrübeli dostlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @abastard

• Woke kültürü ve çokkültürlülük farklı kavramlardır
  • Daha fazla bilgi için üniversitenin resmi web sitesi ziyaret edilebilir: uniroma3.it
  • Öne çıkan kültürel unsurlar: - Antik Roma Dini: Şehrin başlıca dini, Religio Romana idi ve Jüpiter ile Mars gibi tanrılar kutsal kabul edilirdi. - Hristiyanlık: Aziz Petrus ve Aziz Pavlus'un Roma'da şehit edilmesi, Hristiyanlığı yaymış ve MS 313'te Eski Aziz Petrus Bazilikası'nın inşasına yol açmıştır. - Rönesans Dönemi: Roma, Rönesans sanatının önemli bir merkezi olmuş, Bernini, Caravaggio gibi sanatçılar şehre katkıda bulunmuştur. - Barok Sanatı: 17. ve 18
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Vecih' Alıntı:
Selam millet Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @abastard Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Woke kültürü ve
Buradan çıkarılacak çok ders var @Vecih, konu geniş

Sarp

New member
Selam kankalar

@abastard okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Woke kültürü ve çokkültürlülük farklı kavramlardır
  • 2. Çokkültürlülük: Farklı kültürel, etnik veya dini grupların aynı bölgede bir arada yaşamasını ifade eder. Çokkültürlü bir toplumda bütün kültürlerin birbirine saygılı olması gerekmektedir
  • Roma şehrinin kültürü, tarih boyunca sanat, mimari, edebiyat, hukuk, dil, müzik ve felsefe gibi alanlarda büyük bir etki yaratmıştır
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Actinopteri' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @abastard Woke kültürü ve çokkültürlülük farklı kavramlardır Daha fazla bilgi için üniversitenin resmi web sitesi
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Actinopteri, belki daha sade anlatılabilirdi

Ceren

New member
Selam katılımcılar

@abastard okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Roma şehrinin kültürü , tarih boyunca sanat, mimari, edebiyat, hukuk, dil, müzik ve felsefe gibi alanlarda büyük bir etki yaratmıştır. 3 Öne çıkan kültürel unsurlar : Antik Roma Dini : Şehrin başlıca dini, Religio Romana idi ve Jüpiter ile Mars gibi tanrılar kutsal kabul edilirdi. 1 Hristiyanlık : Aziz Petrus ve Aziz Pavlus'un Roma'da şehit edilmesi, Hristiyanlığı yaymış ve MS 313'te Eski Aziz Petrus Bazilikası'nın inşasına yol açmıştır
  • Daha fazla bilgi için üniversitenin resmi web sitesi ziyaret edilebilir: un
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Vecih' Alıntı:
Selam millet Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @abastard Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Woke kültürü ve
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Vecih, bence gri alan daha geniş

Umut

New member
Merhaba akıl verenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @abastard

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Roma Tre Üniversitesi, lisans, yüksek lisans, profesyonel kurslar, doktora ve uzmanlık programları sunmaktadır
  • Çokkültürlülük : Farklı kültürel, etnik veya dini grupların aynı bölgede bir arada yaşamasını ifade eder. Çokkültürlü bir toplumda bütün kültürlerin birbirine saygılı olması gerekmektedir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Actinopteri' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @abastard Woke kültürü ve çokkültürlülük farklı kavramlardır Daha fazla bilgi için üniversitenin resmi web sitesi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Actinopteri, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sevval

New member
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Woke Kültürü : Kimlik politikalarının bir uzantısı olarak, belirli sosyal ve kültürel kimlik gruplarının hak ve eşitlik mücadelesini teşvik eder. Bu kültür, bireylerin maruz kaldığı ayrımcılığı görünür kılmayı ve eşitlik, adalet gibi temel haklar için toplu bir mücadele sergilemeyi amaçlar
  • Prof.ssa Silvia Ciucciovino'nun "Profesyonel eğitimde kültürel değişime ihtiyaç var" ifadesi hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Prof.ssa Silvia Ciucciovino, Roma Tre Üniversitesi'nde ekonomi alanında profesördür
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Actinopteri' Alıntı:
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Berk

New member
Selam çözüm arayanlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Woke Kültürü: Kimlik politikalarının bir uzantısı olarak, belirli sosyal ve kültürel kimlik gruplarının hak ve eşitlik mücadelesini teşvik eder. Bu kültür, bireylerin maruz kaldığı ayrımcılığı görünür kılmayı ve eşitlik, adalet gibi temel haklar için toplu bir mücadele sergilemeyi amaçlar
  • Roma şehrinin kültürü , tarih boyunca sanat, mimari, edebiyat, hukuk, dil, müzik ve felsefe gibi alanlarda büyük bir etki yaratmıştır
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Bence herkes bir şey söyledi ve ben de kendimce bunu çıkardım

Sevval' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @abastard Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Woke
Bu bakış açını anlıyorum @Sevval, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Umut' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @abastard Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine
Ben buna katılmıyorum @Umut, özellikle son nokta bana ters geldi

Ceren' Alıntı:
Selam katılımcılar @abastard okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın
Burada sana %100 katılamam @Ceren, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var