Deniz Yatırım’dan İş Bankası için ‘AL’ önerisi…

Yahya

New member
Mavi Giyim’i i) kuvvetli pazar pozisyonu ii) satış geliri büyümesi iii) birebir mağaza satış performansı iv) nakit üretimi v) metrekare büyümesi vi) artan girdi maliyetlerine karşı fiyatlama stratejisi vii) kuvvetli bilanço yapısı ötürüsıyla beğeniyoruz.

■ Artan pazar hissesi. Mavi toptan hazır giysi pazarında (14 yaş üstü) bayanda 3. sıraya, erkekte 2. sıraya çıkmıştır. Şirket artan fiyatlar karşısında hem yabancı markalardan birebir vakitte kaliteli eser kümesiyle düşük gelir kümesine hitap eden markalardan pazar hissesi elde ederek pazar hissesini 2 katına çıkartmıştır.

■ Satış gelirleri büyümesi. 2Ç22’de satış gelirlerinin %81’ini Türkiye, %19’unu ise yurtdışı operasyonları oluşturmaktadır. Satış büyümesinde fiyat artışının yanı sıra adet büyümesi de gerçekleşmektedir. bu vakitte Türkiye’de tüm eser kategorilerinde adetsel büyüme gerçekleşmiştir. Yurt içi satışlarda “Back to school” devriyle en güzel satış periyodunu gerçekleştireceği fikrimiz doğrultusunda 3Ç22’de de hem fiyat tıpkı vakitte adetsel büyüme beklemekteyiz Şirket, halihazırda 2Ç22 devrinin akabinde gerçekleştirdiği telekonferansta yeni periyoda ilişkin olumlu sinyaller vermiş, Türkiye perakende satışlarının Ağustos ayında %153 ve Eylül birinci 18 gününde %141 büyüdüğünü, Türkiye e-ticaret satışlarının ise Ağustos ayında %95 büyüdüğünü açıklamıştı. Yurtdışı operasyonlarına baktığımızda ise resesyon telaşlarının devam ettiği Avrupa’da satışlarında daralmanın devam etmesini beklerken, Rusya ve Amerika operasyonlarının büyümeye devam edeceğini öngörmekteyiz.

■ Tıpkı mağaza satış performansı. 2Ç22’de toplam mağaza trafiği bundan evvelki yıl tıpkı periyoda göre %39,5 daha yüksek gerçekleşmiştir. Fiyat artışlı mağaza sepet büyümesinin yanı sıra süreç adedi büyümesi de bu vakitte gerçekleşmiştir. 3Ç22 devrinde 2Ç22’ye nazaran daha yüksek süreç adedi büyümesi beklemekteyiz.

■ Nakit üretimi. Net nakit durumu, 2Ç22’de 274 milyon TL düzeyine ulaşmıştır. Net kar büyümesiyle paralel olarak nakit üretiminin de artmaya devam etmesini öngörmekteyiz.

■ Metrekare büyümesi. Yeni AVM açılışlarının azalmasıyla Şirket, stratejisini mağaza açılışından metrekare büyümesi olarak değiştirmiştir. 2022 yılının birinci yarısında 7 mağazada metrekare genişlemesi gerçekleşmiştir. Yıl sonunda ise 13 mağazada metrekare büyümesi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

■ Marjlar. Şirket 2022’nin birinci yarısında yüksek marj sayılarına ulaşmıştır. Lakin artan maliyetle yılın ikinci yarısında marjlar üzerinde baskısını artıracaktır. Yılın birinci yarısında %26,9 FAVÖK marjı elde eden Şirket, yıl sonunda %24 (± 0,5) marj elde etmeyi hedeflemektedir. Bizim varsayımlarımıza nazaran ise 3Ç22’de %25,3 FAVÖK marjı elde etmesini beklemekteyiz.

■ Artan girdi maliyetlerine karşı fiyatlama stratejisi. Şirket artan girdi maliyetlerini karşı fiyatlama stratejisiyle kendini korumaktadır.

■ Aşağıdaki tabloda Mavi Giyim’in Jake Erkek Skinny kot pantolon fiyat gelişmenini incelediğimizde nizamlı olarak fiyat artışlarını görmekteyiz. Mart ayında %17, Temmuz ayında %22 ve Kasım ayında %32 fiyat artışları dikkat çekerken pay performansının da bu doğrultuda gittiği gözlenmektedir. Mavi jean fiyatı (TL) & MAVI Pay Kapanış Fiyatı

■ 2Ç22’de kuvvetli finansal sonuçlar. Mavi Giysi, 2Ç22’de yıllık %107 artışla 2.236 milyon TL gelir, %110 artışla 553 milyon TL FAVÖK ve %296 artışla 403 milyon TL net kar açıklamıştır.

■ 3Ç22 beklentilerimiz. Mavi Giysi, 3Ç22’de yıllık 2.904 milyon TL gelir, 735 milyon TL FAVÖK ve 437 milyon TL net kar açıklamasını bekliyoruz.

■ Şirket’in 2022 yılına ilişkin beklentileri; i) %120 gelir büyümesi ii) 3 net yeni mağaza açılışı ve 13 mağazada m2 büyümesi iii) %19 (± 0,5 iv) FAVÖK marjı (UFRS hariç), %24 (± 0,5) FAVÖK marjı (UFRS dahil) v) net nakit durumu vi) konsolide gelirin %3’ü kadar yatırım harcanması yapmaktır.

■ Genel kıymetlendirme: Mavi Giysi için maksat fiyatımızı 118,15 TL, teklifimiz ise AL istikametinde. Pay, yılbaşından itibaren BIST 100 Endeksi’nin %19 üzerinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık datalara göre pay 11,1x F/K ve 6,1x FD/FAVÖK çarpanlarından süreç görmektedir. Ayrıyeten, MAVI payını 12 Eylül 2022 tarihinden bu yana Döngüsel Portföyümüzde taşımayı
sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz. Pay, Döngüsel Portföyümüze eklediğimizden bu yana nominal %46,3 olumlu performans sergilemiş olup BIST 100 Endeksi’nin %6,9 üzerinde getiri sağlamıştır.

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy idare şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri içinde imzalanacak yatırım danışmanlığı kontratı çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların şahsi görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu niçinle, yalnızca burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım sonucu verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Deniz Yatırım