Giungano'da Antik Cilentan Pizza Festivali, altı gün boyunca lezzetler, sesler ve gelenekler

abastard

New member
Cilento'nun kalbinde, Giungano köyü, Cilento'nun en temsili yemeklerinden birini kutlayan kaçırılmayacak bir etkinlik olan 'Festa dell'Antica Pizza Cilentana'nın on sekizinci edisyonunu kutlamaya hazırlanıyor. 6-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, Cilentum Pizza Derneği'nden Pietro Manganelli ve Giuseppe Coppola tarafından tutkuyla organize ediliyor. 'Festa dell'Antica Pizza Cilentana', Cilentana pizzasının ve yerel mutfak geleneklerinin kutlanmasına adanmış, büyük bir heyecanla beklenen yıllık bir etkinlik haline geldi. Tarihi ve özgünlüğüyle bilinen büyüleyici Giungano köyünde düzenlenen etkinlik, bölgeyi ve tarihi köklerini geliştirmeyi amaçlayan zengin bir kültürel gösteriler, müzik performansları ve aktiviteler programı sunuyor.

“Festa dell'Antica Pizza Cilentana'nın on sekizinci edisyonunu duyurmaktan gurur duyuyoruz” diyor Cilentum Pizza Derneği'nden Pietro Manganelli. “Bu etkinlik, Cilento'nun mutfak ve kültürel geleneğine olan sevgimizi yansıtıyor ve tüm ziyaretçilerle eski Cilentana pizzasının eşsiz lezzetini samimi bir atmosferde paylaşmak istiyoruz” diye vurguluyor.

Giuseppe Coppola ekliyor: “Festa dell'Antica Pizza Cilentana, insanları kültür, müzik ve mutfak aracılığıyla bir araya getirmek için özel bir fırsat. Önemli bir müzik programı yaratma taahhüdümüz, birkaç haftayla sınırlı olmayan, tüm bir yıl süren çalışmalarımızı yansıtıyor. Herkesi katılmaya ve Cilento'nun otantik lezzetlerini keşfetmeye davet ediyoruz. Sadece pizza değil, aynı zamanda bu büyülü bölgeyi temsil eden çeşitli tipik yemekler” diye sonlandırıyor.


Festival süresince ziyaretçiler, Cilentan pizzasının yanı sıra, Cilentan mezeleri, lagane ve nohut, fusilli, mulegnane mbuttunate, patate cu a cauzodda, scauratieddi, zeppole cresciute ve otantik Cilentan kadınları tarafından hazırlanan daha birçok lezzetin de tadına bakabilecekler.

Her akşam, günden güne değişecek farklı konuklara adanmış bir fırın olacak; 6 Ağustos, La pizzeria Vincenzo Capuano; 7 Ağustos, La pizzeria Boris; 8 Ağustos, Pizzeria Vittoria; 9 Ağustos, Vicceria; 10 Ağustos, Storie di pane; 11 Ağustos, pizzeria Mo Veng. Glutensiz yemek severlerin de kendi fırınları olacak ve pizzacılar arasında şunları buluyoruz: Positano, Alleria ve Mondo senza glutine.

Ayrıca kaçırılmayacak etkinliklerle dolu bir müzik programı ve Giungano Ödülü de planlanıyor. Sanat yönetmeni Michele Pecora'nın çok yönlü Melissa Di Matteo ile işbirliği içinde yönettiği etkinlik, popüler ve çağdaş müziğe kirlilik dolu gerçek bir yolculuk sunacak. Michele, uzun ve başarılı kariyeri boyunca “zamanla uyumlu” kalmayı başaran Cilento'nun oğludur, müziği de topraklarına duyduğu sevginin sonucudur ve bu etkinliğin sanatsal yönetimindeki tutku bunun bir göstergesidir. “Yeni bir edisyon, yenilenmiş bir coşku ve kendimizi aşma arzusu, yeni uyarıcılar ve renkler, bu yıl da – Pecora'nın altını çiziyor – uluslararası müziğin büyük kahramanlarını ağırlıyoruz, yeni referansları karşılamak için, ama aynı zamanda Cilento'yu tanıtmak ve müzisyenler arasında alışveriş yapmaktan ve her zaman kendilerini ortaya koymaktan ve kendilerini yeniden bulmaktan mutluluk duyan gerçek bir buluşmada sunmak için”.


6 Ağustos'ta programda, İtalya ve Sardunya etno-pop rock'ını dünyaya getiren bölgeye özel bir grup olan Tazenda olacak: Spunta la luna dal monte'den Fabrizio De Andrè ile birlikte yazılmış bir şarkı olan Pitzinnos in sa gherra'ya; 7 Ağustos'ta, Agrioil'in topraklarını ve 35 yılını kutlayan benzersiz bir akşam olan Artisti Cilentani Riuniti; 8 Ağustos'ta: Sicilya'ya, ritimlerine ve şarkılarına odaklanan, genişletilmiş bir konsept grubu olan Simona Sciacca ile Sicilya Folk Orkestrası; 9 Ağustos'ta: Napoli sokaklarından gelen, viral olan ve böylece “Via Scarlatti” EP'si 15 milyon görüntülenme ve dinlenmeyi aşan 98 doğumlu Napolili şarkıcı-söz yazarı Gabriele Esposito; 10 Ağustos'ta: Benzersiz bir sese ve kişiliğe sahip İtalyan şarkıcı ve oyuncu Pietra Montecorvino; 11 Ağustos: 99 POSSE, kirlilik ve sürekli yenilik arasındaki tarihi Napoli grubu, Curre curre guagliò'dan Quello che'ye…

Giungano Cilentum Ulusal Ödülü ayrıca, Cilento ve İtalyan halk geleneğini modern ve yenilikçi yöntemlerle kirletmeyi, dünyaya “ihraç etmeyi” ve aktarmayı başaran kişilere ve sanatçılara da verilecektir. Etkinlik herkese açıktır ve biletler etkinlik alanından veya cilentumpizza.it web sitesi üzerinden satın alınabilir. Parti Plastiksizdir ve Glutensiz seçenekler sunar. Etkinliğe Campania Bölgesi, Cilento, Vallo di Diano ve Alburni Milli Parkı ve Giungano Belediyesi, Unione dei Comuni Paestum – Alto Cilento destek vermektedir. Ana sponsorlar: Caputo il Mulino di Napoli, Olio Stilla, Cilento Delizie, BCC Capaccio Paestum ve Serino, Planet, Madant Frutta, BCC Aquara, Domus Laeta, Agrioil, AgroSystem, Maida, Coca Cola, Convergenze, Peroni Nastro Azzurro, Pomilia, Aristea, Royal Paestum, Di Sessa Costruzioni ve Paestum Service