Grand Hotel Palatino için konsolide büyüme ve yeni yüz

abastard

New member
Yetmiş yıllık tarih, Roma ve Floransa arasındaki dört ikonik yapı ve köklerin değerini unutmadan geleceğe bakan bir yönetim vizyonu. FH55 Hotels grubu, 2025'te 70. yıldönümünü sağlam ekonomik sonuçlar, prestijli ödüller ve kalite, yenilik ve kimliğe odaklanan yapılandırılmış bir yeniden başlatma planı ile kutluyor. Bu evrim aşamasına liderlik etmek için, gruba yeni bir stratejik ve operasyonel adımda basan lüks Hôtelleri sektöründeki uzun deneyim başkan yardımcısı Claudio Catani, bugün gruba giden ilk iki yılının bir dengesini izliyor.

Claudio Catani, “2024 bir dönüm noktası oldu: yılı 2019'a kıyasla 34 milyon Euro,% 8 ve% 30'dan daha fazla bir ciro ile kapattık. Ancak asıl sonuç, konumumuzla sağlam, sürdürülebilir ve tutarlı bir büyüme için temel oluşturmuş olacak” diyor. Bu dönüşüme dayanarak, yönetişim, organizasyon, operasyonel yönetim ve pazarlama üzerine hedeflenen müdahaleler vardır. Hôtelleri'nin tüm kaldıraçlarını içeren derin bir değişiklik: “İnceledik – müşterilerin karışımı, yönetim kontrolü için unaal yöntemini getirerek maliyetleri rasyonalize etti, iç süreçleri geliştirdi ve her şeyden önce halkımızı kullandık. Yapılar sağlamdı, yeni bir vizyona ihtiyacı vardı”.

FH55 otellerinin dönüşümü varlıklarda ve sayılarda durmadı: her gün yapıları canlandıran insanları doğrudan içeriyordu. Operasyon Başkan Yardımcısı, “Yönetim ivmesi iç büyümeden ayrılamaz. Personelimiz sadece süreçlerin icracısı değil, değişimin kahramanıdır” diyor. Bu iki yıl içinde grup, eğitim, bölümler arası katılım ve sorumluluğa yatırım yaptı, daha yatay bir şirket kültürünü teşvik etti ve hizmetin gerçek kalitesine yöneldi. “Bir konuk, bir deneyimin tutarlılığını küçük jestlerle de algılar. Bu nedenle, ekibin becerilerini ve motivasyonunu geliştirmek en stratejik müdahalelerden biriydi.”

Bu yeni aşamanın sembolik projesi Roma'daki Grand Hotel Palatino. İmparatorluk forumları ve Colosseum'a birkaç adım uzaklıktaki tarihi otel, beş katın yenilenmesini ve yeni lüks süitin yaratılmasını görmüş 20 milyon Euro Restyling planının merkezindedir. “Grand Hotel Palatino misafirperverlik fikrimizi en iyi temsil ediyor: merkezi, otantik, ancak şimdi lüks pazar için de güçlü bir kimliğe sahip. Yeni odalar, orta oda gelirinde% +48 ve Revar'da% +40 üretti. Yapının itibarı birkaç ay içinde 10'dan 10'dan 8.7'den 8.1'e çıktı.

Mayıs ayı sonunda, yeni başkanlık süiti de açılacak ve yenileme rotası oteli 2026 yılına kadar 5 yıldız lüks sınıflandırmasına getirecek.

Ancak Grand Hotel Palatino izole bir durum değil. Geliştirme planı ayrıca grubun diğer üç grubuna da dokundu: Floransa'daki Akdeniz Grand Hotel ve Calzaiuoli Hotel ve Villa Fiesole Hotel, burada Serrae Villa Fiesole restoranının 2024'te bir Michelin yıldızı fethettiği. ”Son iki yılda bu yapılarda bu yapılarda, sadece 2,5 milyon Euro'nun tamamlandığı gibi, toplam yatırım, sadece 2,5 milyon avukatın görüldüğü gibi görülüyor. Bugün ortalama 9.1 puanla kaliteyi değerlendiren kaliteyi değerlendirin.

Yönetim düzeyinde, FH55 Hotels sürdürülebilirliğe sistemik bir yaklaşım getirdi: üç ISO sertifikası (kalite, çevre, güvenlik), kalite kontrolüne adanmış yazılım ve operasyonel seçeneklerdeki yönü birleştiren bir HSE bölümü. Catani, “Verimlilik ve sorumluluğu entegre etmek için çalışıyoruz. Bugün her zamankinden daha fazla, hotellerie şeffaf, çevik ve ESG temalarına özenli olmalı,” diye devam ediyor Catani.

2024'te grup, Condé Nast Traveler'a göre Felix'ten bir girişimci mükemmellik olarak endüstri ödülü aldı ve Condé Nast Traveler'a göre Roma'daki otellerin ilk 10'unda Grand Hotel Palatino ile 2023'e girdi. Catani'ye göre “hedefler değil, doğru yönde ilerlediğimiz göstergeler” olduğunu kabul ediyor.

Ve gelecek? “70. yıldönümü önemli bir andır, ancak bu bir kilometre taşı değildir: bu bir başlangıç noktasıdır. Hedefimiz herhangi bir pahasına büyümek değil, tutarlı bir şekilde gelişmektir. Gerçekten yeni fırsatları değerlendiriyoruz, ama dikkatlice seçiyoruz. Sadece kimliğimizi güçlendiren projeler istiyoruz”. Floransa'dan Roma'ya FH55 otelleri, yöntem, deneyim ve tutkuyu birleştiren bir liderlik sayesinde, ileri amaçlı bakışlarıyla sekizinci turlarına girer. Catani, “Arkalarında harika bir hikayemiz var. Şimdi geleceğimizi inşa ediyoruz.”