“Grev mi? Sendikalarla ilgili kaygılarımızı paylaşıyoruz, yeni bir sanayi politikasına ihtiyacımız var”

abastard

New member
“Sendika örgütleri, sektörün içinden geçmekte olduğu zorlukları ele almak için kurumların dikkatini çekiyor. Astel, sektörün geleceği ve genel istihdamın sürdürülebilirliği ile ilgili endişeleri paylaşıyor: Bir dernek olarak, Hükümet ve kurumlarla sürekli diyalog halindeyiz. uzun vadeli ve ülke için rekabet edebilirliğin kaldıracı olan çözümler geliştirmek amacıyla tedarik zinciri için, müşterilere yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunmak için gerekli olan dönemsel ve önemli yatırım planlarını da destekleyen yeni bir sanayi politikasına ihtiyaç var” dedi. Böylece Adnkronos / Labitalia ile Astel Confindustria’nın genel müdürü Laura Di Raimondo, sektörde risk altında olan 20 bin işten bahseden telekomünikasyon işçileri tarafından sendikaların ortaklaşa ilan ettiği bugünkü greve gitti.

Di Raimondo, “2022, TLC tedarik zinciri için karmaşık bir yıl oldu. Ne yazık ki olumsuz bir trend izleyen bir yıl: 12 yıl içinde değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti. Enerji maliyetlerindeki artış, giderek güçlenen rekabet gücü, Son 10 yılda fiyatların yüzde 33,6 oranında düşmesi ve toptancı hallerine yönelik düzenleyici müdahaleler bu zor duruma yol açan sebeplerden bazıları” dedi.

Di Raimondo için “gelirlerdeki düşüş, tedarik zincirinin kritik sorunlarından birini temsil ediyor: 2010’da 10,5 milyar olan nakit akışımızdan 2021’de yaklaşık bir milyara çıktık. 2022’de ilk kez bir olumsuzluk yaşandı. 4 milyar civarındaki değer, büyük ölçüde 5G lisanslarının son taksitinin ödenmesinden kaynaklanmaktadır.” “Veri trafiği artarken -di Raimondo’ya göre- fiyatlar diğer kamu hizmetlerine kıyasla düşüyor. Fiyatlardaki düşüş (-%33,6, ana Avrupa ülkelerinin iki katından fazla) tüm İtalya’yı ilgilendiren bir fenomen ve bu bir Bu kritik sorunlara rağmen operatörler, büyük veri, bulut, IoT, siber güvenlik, 5G gibi dijital kolaylaştırıcılar nedeniyle iş modellerini yeni sektörlere ve hizmetlere doğru genişletiyor. mevcut personelin becerileri ve kalıcı eğitimi vazgeçilmezdir ve buna aktif politika araçları eşlik etmelidir”, altını çiziyor.

Ve hükümetin telekomünikasyon kararnamesine gelince, Astel’in konumu net. “Sektörün evrimi -Di Raimondo’yu açıklıyor-, Enerji maliyetinin yapısal olarak azaltılması, Avrupa düzeyinde elektromanyetik sınırların uyumlaştırılması gibi, Hükümetin dikkatini verdiği özel önlemler ve hükümler gerektiriyor. bağlantı hizmetleri için KDV’nin azaltılmasına yönelik müdahaleler, son Avrupa yönergelerinden esinlenerek ve geçiş planı 4.0’daki yeni sermaye mallarına yapılan yatırımlar için faydanın genişletilmesi. aynı şekilde, merkezi ve yerel kurumlar arasında optimum koordinasyon gereklidir”, diye bitiriyor.