İran bu sefer de Hadis’in katlini konuşuyor

Fergus

New member
Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisleri’ tarafınca öldürülmesinin akabinde başlayan protestolar 10. gününde devam ediyor. Aksiyonlarda bir bayan daha rejim güçleri tarafınca öldürüldü.

Sembollerinden biri haline gelmişti

Protestolara katılmaya hazırlanırken saçını topladığı imajlarla İran’daki hareketlerin sembollerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Hadis Necefi rejim güçleri tarafınca vuruldu. İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinecad, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hadis Necefi dün Tahran’a yakın bir kent olan Karaji’deki protesto şovlarında göğsüne, yüzüne ve boynuna isabet eden altı kurşunla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Mum ve güllerle

Hadis’in cenazesine katılan bayanlar mezarı başında mum yakarak, güller bıraktı. Bedenine aldığı 6 kurşunla ömrünü kaybeden Hadis Necefi’nin protestolarda çekilmiş görüntüsü ise tekrar toplumsal medyada gündem oldu. Gösterdiği yürekle zihinlere yerleşen Hadis’ten geriye hayata karşı olan sevgisini ve heyecanını gösteren imgeler kaldı.

Tören yapılmaması karşılığında

İran İnsan Hakları Örgütü, İran’daki aksiyonlar sırasında en az 54 kişinin İran polisi tarafınca katledildiğini duyurarak, hayatını yitirenlerin cenazelerinin ailelerine merasim yapılmaması karşılığında verildiğini aktardı.