İran halkı, ulusal ekibin kaybetmesini bu biçimde kutladı

Fergus

New member
2022 FIFA Dünya Kupası’nda maç için alana çıktığında ulusal marşı okumayan İran ulusal grubu, İngiltere’den 6 gol yiyerek mağlup oldu. Bu yenilgiyi İran halkı, sloganlar ve İngiliz bayraklarıyla kutladı.

Gazeteci Savash Porgham Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tahran gecesinde halk İran futbol ulusal grubu İngiltere karşısında kaybettiği için sevinç tezahüratı yapıp ‘Hameney’e ölüm!’, ‘Diktatöre ölüm!’ ve ‘Şerefsiz ulusal takım!’ sloganı atıyor. Çok enterasan şeyler yaşanıyor” sözlerine yer verdi.

İlerleyen saatlerde yeniden Twitter’dan paylaşım yapan Porgham, maç sırasında da birtakım taraftarların ulusal ekibe, “şerefsiz” diye haykırdığını aktardı. Porgham bu taraftarların, ulusal ekibin alana çıkmayarak hükümeti protesto etmesini isteyen kesitten olabileceğini belirtti.

İran-İngiltere maçından gelen bazı görüntülerden anlaşıldığı üzere bazı İranlı taraftarlar İran milli takımı oyuncularına “Şerefsiz, şerefsiz, şerefsiz!” diye bağırıyorlar. Bazı kesimler futbolcuların maça çıkmayıp boykot etmesini istiyordu, sanırım onlar. pic.twitter.com/gvCrfV832V

— Dr. Savash Porgham (@Savash_Porgham) November 21, 2022

Porghom mevzuyla ilgili son paylaşımında ise, İngiltere maçı kazandığı için bir İranlının sırtında İngiliz bayrağı taşıyarak motor kullandığını söz etti.