Putin: Kiev’in muahede konusundaki tavrı değişti

Fergus

New member
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin’de yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu.

‘Türkiye’deki görüşmelerde kıymetli bir ilerleme kaydedildi’

Rus başkan, Kiev’in lokal halka yönelik soykırımını durdurmak için Rusya’nın Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanımak zorunda kaldığını ve bunun Kiev’in Minsk mutabakatlarına uymayı reddetmesinin akabinde geldiğini belirtti. Putin, Moskova’nın her vakit sorunun diplomasi yoluyla çözülmesinden yana olduğunu, tarafların Türkiye’deki görüşmelerde değerli bir ilerleme kaydettiğini. lakin çabucak sonrasında Rusya’nın Buça’da hiç bir ilgisinin olmadığı bir provokasyonla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

‘İstanbul’daki görüşmelerde Ukrayna konusunda önemli bir ilerleme kaydedildi’

Putin, İstanbul’daki görüşmelerde Ukrayna konusunda önemli bir ilerleme kaydedildiğini belirterek, “İstanbul’daki görüşmelerde, ki bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme daha gerçekleştirdik, pek önemli bir ilerleme kaydettik. Zira Ukraynalı meslektaşlarımız güvenliğin kaidelerini, Ukrayna’nın güvenliğini, Ukrayna’nın memleketler arası kabul görmüş hudutları üzere bir kavramla ilişkilendirmediler” dedi.

Putin, Rusya’nın Buça’daki provokasyonu kimin ve hangi usullerle hazırladığını bildiğini kaydetti:

“Maalesef, Buça’da Rus ordusunun hiç bir ilgisinin olmadığı bir provokasyonla karşı karşıya kaldık. Bunun kimler tarafınca yapıldığını biliyoruz. Bu provokasyonun kimin ne emelle ve hangi araçları kullanarak hazırladığını biliyoruz.”