Sicilya: Katanya’da göçmenler tarafından yasadışı işe alıma hayır demek için yönetilen iki girişim

abastard

New member
Düzensiz statü ve kayıt dışı çalışma, işçi sömürüsünün çeşitli biçimlerinin kök saldığı humusu oluşturur. Sicilya iş ve aile bölgesel meclis üyeliğinin özel göçmenlik ofisi tarafından finanse edilen bir proje, trendin tersine gidiyor ve kayıt dışı ekonominin, kayıt dışı çalışmanın ve ayrımcılığın yayılmasına karşı koymak için Katanya’da kök salıyor. Etna girişimi yenilikçidir, çünkü aynı anda üçüncü ülkelerden gelen insanların girişimcilik, misafirperverlik ve sosyal-istihdama dahil edilmesini sağlar.

Plaia sahili ile Catania sanayi bölgesi arasında kalan yarım hektarlık sosyal bahçede bazı göçmenlerin geleceği böyle büyüyor. Eredia Zirai Teknik Enstitüsü tarafından sağlanan arazide, iki yeni üretken gerçekliğin erdemli gelişimini kendileri planlayacaklar. Bir dönüm noktasında olduğu gibi, önceki yasa dışı işe alma deneyimlerinden bir kurtuluş yaşıyorlar. Önümüzdeki aylarda iki start-up yönetecekler, hedefleri onları bağımsız ve uzun vadede büyütmek.

“Bu faaliyeti 2021’de Sicilya Bölgesi’ne gerçekleştirmeyi teklif ettik: o zamanki bölge meclis üyesi Antonio Scavone tarafından onaylandı ve CPIA yöneticisi Rita Vitaliti ve Eredia Enstitüsü yöneticisi Giusy Lo Bianco’nun işbirliğiyle hayata geçirildi -açıklıyor Sicilya Bölgesi tarafından ESF fonları PON Inclusion 2014/2020 ile finanse edilen girişimin koordinatörü Francesco Cauchi, sonu olmayacak ve Katanya’daki diğer birçok hoşgeldin fırsatının başlangıcını temsil eden bir projedir. ortak konut ve ortak üretimde diğer sosyal girişimleri doğurmak için motive olan düzenli oturma izinleri olan diğer göçmenleri bir referans noktası haline getirin ve kabul edin”.


2021’de, yasadışı işe almaya karşı 199/2016 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, İtalyan savcıları tarafından 260 adli soruşturma açıldı. Göçmenlerin kendi başlarına çalışma dürtüsü, istihdam durumunu korumak ve onlara ev sahipliği yapan bölgede değer yaratmak için artıyor. Öyle ki 2020 yılı sonunda İtalya’da yabancı uyruklu işçilerin yönettiği şirket sayısı %2,5 artışla 631.157’ye ulaştı.

Bu özel girişimde, halihazırda aktif olan grup, kamu ve özel ortaklardan oluşan güçlü ve nitelikli bir ağın parçası olmak için eğitilme fırsatına sahipti: bunların yanında Catania 2 Cpia Yetişkin Eğitimi Merkezi gibi eğitim kurumları da var. baş ortaktır – Eredia Tarım Teknik Enstitüsü, sendika örgütü Cisl, Coldiretti, Salesian kooperatifi COL, İtalyan Mülteciler Konseyi Cir. Bugün geliştirilmekte olan çiftliklerde 10.000 baş marul, brokoli, kereviz, lahana var, bunlara bir bezelye ve bakla tarlası ve uygun hava koşullarında toplam 12 kental patates üretmesi gereken bir mahsul ekleniyor. Şu anda bakımsız durumda olan seralar da kısa sürede toparlanacak.

Proje Mart 2022’de ‘tohumlandı’. İlk hasatın önümüzdeki baharın başlarında olması bekleniyor. Çalışkan grup her geçen gün meyve ve sebze üretimi ve pazarlaması için işçi haklarını, tarım tekniklerini, sektör düzenlemelerini, bütçe yönetimi mantıklarını keşfediyor. Daha fazla çalışma sunacak ve bölgesel, ulusal ve Avrupa kamu ihalelerinde öngörülen fonların tahsisine katkıda bulunacak bir kooperatif kurulacaktır. Coldiretti’nin de desteğiyle toplanan ürünler Katanya şehrinin sıfır kilometre marketlerine girecek.