Tarım, Sgaravatti (Assobiotec): “Çay tarlasında hızla deneylere geçin”

abastard

New member
“Yaratıcılığı ve bilimi serbest bırakmak için çok önemli olan İtalyan araştırmasının rekabet avantajını geri kazanmak için laboratuvardan saha deneylerine hızla geçmenin mümkün olmasını istiyoruz”. altını çizdiği buydu Federchimica Assobiotec’in Başkan Yardımcısı Elena Sgaravatti pozisyon belgesinin sunumunda “Yeni genomik teknikler genom düzenleme ve cisgenez” National Agrifood Cluster, Crea ve Federchimica Assobiotec tarafından hazırlanmıştır.

“Bugün karşı karşıya olduğumuz yeni ve önemli bir küresel zorluk: sürekli artan sayıda insanı beslemek, beslenme açısından ve her şeyden önce anlaşılması gereken ve saygı duymamız gereken çevresel ve iklimsel bağlamda daha iyi olmasını umuyoruz” diyen Sgaravatti’nin altını çizdi. Çeşitli ülkelerde olduğu gibi laboratuvardan alınan Çay ile ilgili araştırmalar da sahada test edilmektedir. Cluster CL.AN ve Crea ile Assobiotec, bunların olağanüstü potansiyelini açıkça ortaya koyan bir Pozisyon Belgesinin taslağı üzerinde çalıştı. biyoteknoloji teknolojileri. Ulusal siyasetin yakında çağrımızı dinleyebileceğini umuyoruz” dedi.

Sgaravatti, “bir teknoloji transferinin gerekliliğinden, bilimi kullanmamak dar görüşlülük olur, ancak tüm bunlar farklı becerilerin işbirliğini ve kurumlar, tarım dernekleri ve araştırmacılar arasında ortak bir vizyon gerektirir” dedi.