“Ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklarla karşı karşıyayız”

abastard

New member
“Bir sendika örgütü olarak ülkemizin karşı karşıya olduğu zorluklarla karşı karşıyayız. Özellikle, sorumluluk ve paylaşım duygusuyla, ulusal toplumun yöneldiği birçok geçiş yoluna katkıda bulunuyoruz: enerji geçişinden iklim geçişi , dijital geçişten üretime geçiş. İtalyan ekonomisi, endüstriyel omurgaya dayanıyorsa ayakta duruyor, ancak bu omurga yapısı henüz doğru ilgiyi ve gerekli kaynakları görmüyor. Yeşil Mutabakat’ın Avrupalı liderlerin geçen Şubat ayında belirttiği tüm seçeneklerde ve zamanlarda aşırı radikal bir şekilde uygulanmamalıdır”. Bu, Uiltec’in genel sekreteri Daniela Piras tarafından bugün sendika örgütünün kuruluşunun onuncu yıldönümünü kutlamak için Amatrice’de ifade edildi.

“Enerji geçişinin önemine inanıyoruz – açıkladı – ancak bu yolun enerji yoğun şirketler üzerinde ağır yansımaları ve dolayısıyla çalışanların koşulları üzerinde olumsuz etkileri olmaması esastır. Karbonsuzlaştırma seçimine inanıyoruz. ama oraya varmak için, söz konusu geçiş aşamasında, enerji arzının birincil unsuru olarak gazın kullanımına odaklanmamız gerekiyor” dedi.

“Üstelik, temsil ettiğimiz işçilere anında yanıtlar verdik, çünkü şimdiye kadar büyük krizin ve büyük ekonomik acil durumun bedelini ilk ödeyenler onlar oldu. Çalışmanın kendisi, çalışmayan bir toplumun atan kalbidir. Kaybolmak isteyen ancak sivil, ekonomik ve sosyal büyüme için gerçek ve kalıcı fırsatları yeniden inşa etmeye kararlı olan. İlgili işçilerin ücretlerinin satın alma gücünü elimizden geldiğince kurtardık ve bunu, süresi dolmak üzere olan sözleşmelerin yenilenme sürelerini hızlandırarak sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. “Bundan başımız dik çıkmak için köklerimizden başlayarak yeniden inşa etmeliyiz. Sendika’da bizim için bu kaçınılmaz bir ihtiyaç. Amatrice sakinleri için de aynı. Hafıza olmadan gelecek olamaz. Ülkenin bu geleceğe ihtiyacı var. Bu nedenle, yeniden yapılanma zamanından sonra gerçek yenilenme gelebilir” dedi.